Art Moments: The Universal Sea – Pure or Plastic?!

A 2018-as Art Moments: The Universal Sea – Pure or Plastic?! fesztivál fókuszában a környezettudatos gondolkodás, az újrahasznosítás, a körforgásos gazdaság áll. Célunk, hogy ezeket az ismert és fontosnak tartott fogalmakat közelebb hozzuk az emberekhez, és megmutassuk, mit is jelentenek valójában.

A globális felmelegedésről, a hagyományos energiaforrások szűkösségéről, környezetszennyezésről, feldolgozhatatlan szeméthegyekről vagy a krónikus vízhiányról mindannyian tudjuk, hogy probléma, de sokan mégis úgy vélik, őket nem érinti. Pedig pusztán a saját létezésünkkel óriási ökológiai lábnyomot hagyunk a Földön.

Az idei fesztivál szakmai programokkal, látványos köztéri installációkkal demonstrálja, milyen pazarlón éljük hétköznapjainkat, mennyi szemetet, felesleges kacatot termelünk, úgy, hogy aztán nem is törődünk azzal, mi lesz a sorsuk, miután már nincs rájuk szükség.

A Hybridart Management több olyan projektet is indított az év során, kiemelve közülük a nemzetközi együttműködésben megvalósult, a Creative Europe által támogatott The Universal Sea - Pure or Plastic?! kezdeményezést, melyek központi témája a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság. Hazai és nemzetközi szinten is megszólítottunk művészeket, a témával foglalkozó szakembereket, mondják el, mutassák be, mit jelent számukra a környezettudatos gondolkodás és annak fontossága. Az ő munkájukat mutatja be az idei Art Moments: The Universal Sea, szakmai programokkal, filmvetítéssel, workshopokkal kiegészítve.

 
Hybridart | tel: + 361 793 0148 | e-mail cím: info@artmoments.hu